designplanet.tv

Η Αγγελική Τριαρίδου σας ταξιδεύει στον πλανήτη της ιστορίας, της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, και του design


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΙΑΡΙΔΟΥ /

DESIGN - TRENDS

/

06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

PURPLE RAIN

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ. ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΡΦΥΡΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΤΟΝ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ. ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΟΤΑΝ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ"...

Το μοβ είναι το πιο δύσκολο χρώμα στην εσωτερική διακόσμηση. Όσο γοητευτικό είναι, τόσο baroque και υπερβολικό μπορεί να γίνει όταν μπει μέσα στο σπίτι μας μαζί με άλλα χρώματα. Ωστόσο για τους αθεράπευτα ρομαντικούς λάτρεις του μοβ, υπάρχει η ασφαλής λύση που προτείνει η ίδια η φύση: Συνδυάστε το μοβ με γήινους τόνους από το χρώμα της άμμου και της πέτρας μέχρι το απαλό πράσινο των φύλλων και των κορμών! Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.


Κλικ για Επεξεργασία!

Το μωβ είναι ένα σύνολο αποχρώσεων του ορατού φάσματος, συνδυάζει τη σταθερότητα του μπλε και την ενέργεια του κόκκινου. Εκφράζει πνευματικότητα, μυστήριο, ηθική, αυτοθυσία και ηρεμία. Είναι το χρώμα του αναζητητή της αλήθειας ενώ δηλώνει κατανόηση και υπέρβαση των ψευδαισθήσεων και των φαινομενικών καταστάσεων. 
Αντιπροσωπεύει τα αγαθά κίνητρα και τις υψηλές πνευματικές επιδιώξεις. Ξεκαθαρίζει φόβους και καταπιεσμένα συναισθήματα ενώ δηλώνει την έκφραση του καθήκοντος που μέσα από την θυσία οδηγεί στην δικαίωση και την ολοκλήρωση. 
Χρώμα που δηλώνει απελευθέρωση από τα δεσμά του πάθους και των συναισθημάτων ενώ αυξάνει την παραγωγικότητα και ενθαρρύνει τον αυτοέλεγχο. Συνδέεται με την ευημερία, τα πλούτη και την αυξημένη παραγωγικότητα ενώ παράλληλα συμβολίζει την ευφυΐα την γνώση, την νηφαλιότητα αλλά και την μετάνοια, την λύπη, την νοσταλγία, την θλίψη και ... τα γηρατειά. 

Συμβολίζει: Το μωβ χρώμα συμβολίζει την πολυτέλεια, την αρχοντιά, τον πλούτο και το εκλεπτυσμένο γούστο. Επιπλέον είναι ένα χρώμα που συνδέεται με τις ψυχικές δυνάμεις, την προφητεία, τον μυστικισμό, την διαίσθηση, την αυτοκριτική. Αντιπροσωπεύει το άγνωστο, το παράδοξο, το μυστικό και τον έλεγχο.

Μεταδίδει: Το μωβ χρώμα είναι ιδανικό για σκέψη, περισυλλογή και διαλογισμό. Δημιουργεί γαλήνια διάθεση, χαλαρώνει τις ερωτικές ορμές και ηρεμεί από εμμονές και πάθη. Απελευθερώνει το μυαλό από προβληματισμούς και δυσάρεστες σκέψεις και κάνει το πνεύμα δημιουργικό και διαισθητικό. Το σκούρο μωβ χρώμα, χαρίζει σοφία, γνώση, εμπειρία, αφοσίωση και δημιουργεί την άνεση της εύκολης προσαρμοστικότητας. Το ανοιχτό μωβ χρώμα, μεταδίδει την επιθυμία για δώσουμε την αγάπη και την συμπαράστασή μας στους γύρω μας δίχως όρια …

Προσωπικότητα: Τα άτομα που αγαπούν το μωβ χρώμα είναι τίμια, συμπονετικά και διαθέτουν ακεραιότητα. Διαθέτουν ευαισθησία και η φαντασία τους καλπάζει… γι΄αυτό και πολλές φορές μεγαλοποιούν τα συναισθήματά τους και δραματοποιούν τις καταστάσεις γύρω τους. Δεν χαρίζουν εύκολα την εμπιστοσύνη τους, διατηρούν πάντα τις επιφυλάξεις τους και προσπαθούν να προφυλάξουν τον εαυτό τους από τις κακοτοπιές. Έχουν το ταλέντο να διακρίνουν τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων που γνωρίζουν και διαθέτουν ισχυρό ένστικτο. Τα λόγια και η συμπεριφορά τους, πολλές φορές γίνονται πηγή έμπνευσης για τους γύρω τους και έχουν τον τρόπο να ενθαρρύνουν τον κόσμο γύρω τους! Επιζητούν στιγμές μοναξιάς, σκέψης και περισυλλογής και δεν τους τρομάζει η ιδέα να μείνουν για αρκετό καιρό μόνοι, χωρίς ερωτικό σύντροφο. Η βαθύτερη ανάγκη τους είναι να επικρατεί στη ζωή τους η συναισθηματική ασφάλεια, η σταθερότητα και η τελειότητα!
Αντιπροσωπεύει τον πλούτο και την εκκεντρικότητα. 
Το μωβ χρώμα αυξάνει την παρατηρητικότητα ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί καταπραϋντικά και δεν κουράζει τα μάτια. Προτείνεται σε χώρους ξεκούρασης, αναγνωστήρια ή χώρους ψυχαγωγίας. Συνδυάζεται όμορφα τόσο με ανοιχτά όσο και με σκούρα χρώματα.
Συνδέεται με το δικαίωμα, τη φρόνηση, αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία, δημιουργικότητα, μυστήριο και τη μαγεία. 
Σύμφωνα με τις έρευνες, σχεδόν 75 % των προεφηβικών παιδιών προτιμούν το μωβ από όλα τα άλλα χρώματα. 
Το μωβ είναι ένα πολύ σπάνιο χρώμα στη φύση μερικοί άνθρωποι το θεωρούν τεχνητό. 
Ανοικτό μωβ είναι μια καλή επιλογή για ένα θηλυκό σχέδιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ανοιχτή πορφύρα κατά τον προαγωγή των προϊόντων των παιδιών. 
Ανοικτό μωβ προκαλεί τα ρομαντικά και νοσταλγικά συναισθήματα. 
Η σκοτεινή πορφύρα προκαλεί την κατάθλιψη και τα λυπημένα συναισθήματα. Μπορεί να προκαλέσει την απογοήτευση. Στην αρνητική του όψη μπορεί να εκφράζει σνομπισμό, επιτήδευση, απάτη και πένθος.

1. Στο Feng Shui, το μόνο χρώμα για κάθε κατεύθυνση είναι το μοβ, δεδομένου ότι δημιουργεί θετική ενέργεια σε όλες τις κατευθύνσεις ταιριάζει σε μπάνια και κουζίνες. 
2. Είναι χρώμα που ενεργοποιεί την ευδιαθεσία και την χαρά όταν χρησιμοποιείται στα βόρεια, η οποία είναι η κατεύθυνση του νερού. Φέρνει ευχαρίστηση, ευεξία κοινωνικότητα, τύχη για τον πλούτο και την ευημερία.
3. Το μωβ χρώμα είναι μια δύναμη . Σε κάθε κοινωνία, το μωβ κατέχει μια ιδιαίτερη θέση. Συνδέεται με την ευγένεια, τη σεξουαλικότητα, το ανάστημα, τη θρησκεία, την ευσέβεια, τη μαγεία, το πάθος, το διαλογισμό και τον πλούτο.
4. Το μωβ είναι ένα μίγμα χαλαρωτικό μπλε και ενεργητικός κόκκινο. Φέρνει τη δύναμη, την υγεία, την ευγένεια, την πολυτέλεια, και τη φιλοδοξία, σχετίζεται με τη σοφία, την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία, τη δημιουργικότητα, το μυστήριο και μαγεία . 
5. Φέρνει ανανέωση, βάψτε την μπροστινή πόρτα μωβ διότι προσκαλεί την θετική ενέργεια και τις ευκαιρίες στο σπίτι σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε αμέσως θετική ενέργεια στο σπίτι σας κάνοντας μωβ την πόρτα αν είναι βορειοδυτικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

ΦΟΒΟΥ ΤΑΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΥ-ΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΚΙ ΕΓΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

ΠΕΤΑΕΙ, ΠΕΤΑΕΙ...

ΑΠΟ ΜΑΡΤΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Το σχόλιό σας έχει σταλεί και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.
Ευχαριστούμε!

γράψτε το
σχόλιό σας

code & design : Stelios Ignatiadis ACTUS anima logo ACTUS ANIMA
Loading