designplanet.tv

Η Αγγελική Τριαρίδου σας ταξιδεύει στον πλανήτη της ιστορίας, της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, και του design


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΙΑΡΙΔΟΥ /

ARTS - PERFORMING

/

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΜΕΓΚΕΛΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Μετά την απρόσμενη επιτυχία, τόσο από πλευράς προσέλευσης του κοινού, όσο και από πλευρά της κριτικής υποδοχής, την προηγούμενη θεατρική περίοδο, στην Αθήνα στο FAUST Bar-Theatre-Arts, η παράσταση ΜΕΝΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη, με πρωταγωνιστές τον σπουδαίο ηθοποιό του θεάτρου, Λάζαρο Γεωργακόπουλο και την πολύ ταλαντούχα Μυρτώ Αλικάκη, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου, έκανε την πρεμιέρα του στο Θέατρο Αυλαία, και θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων για τρεις βδομάδες (19-30 Νοεμβρίου και 3-7 Δεκεμβρίου 2014). Και η παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη, την πόλη με τις εβραϊκές μνήμες της κατοχής και του ολοκαυτώματος, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

[pic02c]
Το ΜΕΝΓΚΕΛΕ, το τρίτο θεατρικό έργο του Θανάση Τριαρίδη, που ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι, (μετά τα ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ με την Πέμη Ζούνη και τον Κώστα Φιλίππουγλου και τους ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ με τον Λεωνίδα Κακούρη και την Μυρτώ Αλικάκη, τους δύο προηγούμενους χειμώνες) είναι ένα έργο που επιχειρεί να αναμετρηθεί με την πιο ακατανόητη κτηνωδία στην ιστορία της Δύσης: το Εργαστήρι Πειραμάτων του Γιόζεφ Μένγκελε στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου.


Μια ακραία ηθική παραβολή (ή και μια μετα-πολιτική δυστοπία), ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και μια ερωτική τραγωδία συμπλέκονται πέρα από τα όρια της ηθικής, στο αόρατο μεταίχμιο όπου η πιο έξαλλη αγάπη συναντιέται με το απόλυτο κακό.


Δύο άγνωστοι αναμεταξύ τους άνθρωποι της σημερινής εποχής: ένας άντρας και μία γυναίκα στο κουπέ ενός ηλεκτροκίνητου τρένου, σε ένα νυχτερινό δρομολόγιο· μία τυπική συζήτηση γνωριμίας. Όλα ξεκινούν με μία ξαφνική διακοπή ρεύματος, οπότε οι δύο πρωταγωνιστές για να ξεπεράσουν την αμηχανία τους θα παίξουν το παιδικό παιχνίδι των ρόλων: ο άντρας θα παραστήσει τον "Γιόζεφ Μένγκελε", τον διαβόητο «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς, και η γυναίκα την "Εσθήρ", την εγγονή μίας Εβραίας επιζήσασας, θύματος των φρικτών πειραμάτων του μυστηριώδους γιατρού. Γρήγορα όμως το παιχνίδι θα αλλάξει τροπή. Μήπως στα αλήθεια είναι αυτό που δήθεν υποδύονται; Και πού μπορούν να φτάσουν "παίζοντας" ένα τέτοιο παιχνίδι;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνική/Εικαστική ευθύνη, Video: Όλγα Μπρούμα
Δραματολόγος: Ροζαλί Σινοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Γιακουμάκης
Ηθοποιοί: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μυρτώ Αλικάκη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

19-30 Νοεμβρίου και 3-7 Δεκεμβρίου 2014
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.00, ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 12€
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€

*19-30/11 & 3-7/12, Θέατρο Αυλαία, Ώρα: Τετάρτη - Σάββατο: 21.00, Κυριακή: 20.00, Τιμή Εισόδου: 10€ (Πέμπτη), 15€, 12€ (μειωμένο)

Να σημειωθεί ότι και φέτος για δεύτερη θεατρική σαιζόν το ΜΕΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη επαναλαμβάνεται και στην Αθήνα κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Faust.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

ΦΟΒΟΥ ΤΑΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΥ-ΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΚΙ ΕΓΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

ΠΕΤΑΕΙ, ΠΕΤΑΕΙ...

ΑΠΟ ΜΑΡΤΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Το σχόλιό σας έχει σταλεί και θα δημοσιευτεί το συντομότερο.
Ευχαριστούμε!

γράψτε το
σχόλιό σας

code & design : Stelios Ignatiadis ACTUS anima logo ACTUS ANIMA
Loading